Bouwbeheer is een veld dat onder de grote paraplu van facility management komt. Deze services zijn meestal niet-menselijk in de natuur en daarom wordt het vaak doorverwezen als de zachte diensten die bijvoorbeeld elektrische, mechanische, structurele, verlichting, enzovoort omvatten. Dergelijke diensten zijn geleidelijk belangrijk geworden in de wereld van vandaag. Een groot deel van deze diensten is commercieel vastgoedbeheer en het beheer van verschillende commerciële eigenschappen. Daarom kan men de behoefte aan bouwbeheer in de dagelijkse evoluerende commerciële vastgoedmarkten niet negeren.

Gebouwenbeheer

De term bouwbeheersystemen verwijst over het algemeen naar verschillende softwarepakketten die worden gebruikt om verschillende soorten gebouwen te beheren. De meest gebruikte systemen zijn die gebaseerd op het Microsoft Windows-besturingssysteem. Er zijn echter ook andere op basis van Unix en Linux. In het algemeen gebruiken dergelijke systemen hetzelfde softwarepakket om effectief te functioneren op alle soorten gebouwen.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het beheer van gebouwen is om te besparen op energiekosten.

Dit doel wordt gerealiseerd door verschillende middelen. Een gebouwenbeheersysteem kan bijvoorbeeld een slimme technologie gebruiken om informatie te genereren over de optimale locatie van verwarming en koelfaciliteiten. Dergelijke informatie helpt om het energieverbruik in verschillende delen van het pand te optimaliseren. Het is ook mogelijk om een dergelijk systeem te gebruiken om warmtevraag te gebruiken om mensen aan te moedigen om stand-by te verlaten of de stroom te besparen tijdens perioden wanneer het energieverbruik hoog is.

Een andere manier waarop gebouwenbeheer beoogt bij het verminderen van het energieverbruik is door zijn focus op energiebesparing. Gebouwen gebruiken bijvoorbeeld verlichting en warmtebeelding om ruimtes te creëren die comfortabel zijn om te bezetten en een bewegingsgemak te bieden. Veel gebouwen maken passieve zonneverwarming in gebruik en gebruiken een laag-energieverlichtingstechnieken. Gebouwen gebruiken passieve zonnechnieken, zelfs voor geothermische verwarming. Evenzo gebruiken gebouwen actieve zonnechnieken om de uitstoot van groene huisgassen in de atmosfeer te minimaliseren en om de ozonlaag te behouden.

Gebouwenbeheer volgens energie-efficiënte normen

Gebouwenbeheer Professionals maken ook gebruik van energie-efficiënte managementprogramma’s om gebouwen energiezuiniger te maken. In dit verband maken ze gebruik van technieken die de verspilling van energie minimaliseren. Gebouwen met centrale verwarming en koelsystemen hebben bijvoorbeeld verwarmings- en koelsystemen die worden bediend met behulp van ketels die niet zeer energiezuinig zijn. Evenzo maken structuren die watersystemen hebben, gebruik maken van pompen die zeer energie-inefficiënt zijn. Dergelijke systemen staan niet toe dat het adequate warmteterugwinning is. In dit opzicht is het noodzakelijk voor professionals in energiebeheer om ervoor te zorgen dat gebouwen op een zodanige manier zijn ontworpen dat ze het herstel van de energie kunnen maximaliseren.

Bouwonderhoud is een ander aspect van gebouwenbeheersystemen die ervoor zorgen dat het energieverbruik wordt geminimaliseerd. In dit verband moeten gebouwen regelmatig worden geïnspecteerd om problemen te identificeren die leiden tot een verhoogd energieverbruik. Bovendien zijn de methoden die worden gebruikt om stormwaterafvoeren en rioollijnen te ontplooiteren een belangrijk aspect van het onderhoud van het bouwen. Het is absoluut noodzakelijk dat deze diensten regelmatig worden geïnspecteerd door onderhoudswerkers te bouwen om de toename van het energieverbruik te minimaliseren als gevolg van verstoppingen in deze leidingen.

Syndicus gezocht? 

Wilt u van syndicus veranderen?

Syndicus Anderlecht

Syndicus Brussel ? Vraag info bij  Syndicus Anderlecht van EASY SYNDIC 

CONTACTEER ONS
info@easysyndic.be
+ 32 2 219 04 51